Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal plaat

Een strekmetaal plaat wordt gemaakt door het insnijden en het strekken van een vlakke metaalplaat. De specifieke vorm en maaslengte van het strekmetaal worden bepaald door het type gereedschap (het mes) dat op dat moment in de machine zit.     
Doordat het mes bij elke snede een zijwaartse beweging van links naar rechts maakt
komen de mazen van het strekmetaal per rij verspringend in de plaat te staan. Door de combinatie van insnijden en strekken wordt van een vlakke plaat een driedimensionaal product gecreëerd. Tijdens dit productieproces wordt de hele plaat van het
voormateriaal gebruikt, er gaat dus geen materiaal verloren.
Hierdoor is strekmetaal naast een stevig ook een erg duurzaam product.

 

Typen strekmetaal platen

Wij kunnen een groot scala aan typen en patronen strekmetaal platen leveren. Variërend van maaswijdte 2 tot 300 mm en alles er tussen in. Of het nu gaat om filters, plafondplaten, gevelbekleding, balustrades, inbraakwering of trapbekleding.
Voor elke gewenste toepassing is een type strekmetaal te vinden dat er bij past.

 

Levertijd strekmetaal platen

Veel strekmetaal platen zijn direct uit de fabrieksvoorraad leverbaar in de standaard
afmetingen 2000 x 1000 mm en 2500 x 1250 mm. Daarnaast hebben we ook goede mogelijkheden voor maatwerk. Hier wordt het strekmetaal op maat geproduceerd en kunt u zelf aangeven wat de afmeting van de plaat, de mazen en de dikte van het
strekmetaal moet zijn.

 

Materiaalsoorten strekmetaal platen

Platen strekmetaal kunnen in allerlei materiaalsoorten geleverd worden zoals: staal,
aluminium, roest vast staal (rvs) en verzinkt staal. Maar ook van minder voorkomende materiaalsoorten als bijvoorbeeld brons, koper of titanium is een plaat strekmetaal te maken. Ook zijn er nog diverse nabewerkingen mogelijk zoals: het vlakwalsen van het strekmetaal, het symmetrisch na knippen of waterstraalsnijden. Daarnaast kan het strekmetaal ook verzinkt, gepoedercoat of in geval van aluminium geanodiseerd worden.

 

Meer informatie over strekmetaal platen?

Op zoek naar prijzen of levertijden voor strekmetaal platen? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Plaat strekmetaal
Strekmetaal productie
Strekmetaal hek