Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal verzinkt

Verzinkt of gegalvaniseerd strekmetaal vraagt u snel en eenvoudig aan bij Lok – BSNL. Voordeel van verzinkt strekmetaal is dat het beter bestand is tegen corrosie en andere omgevingsfactoren dan normaal, onbehandeld, strekmetaal in staal.
Als je bij strekmetaal over verzinken spreekt kan dit op twee manieren. Namelijk vooraf verzinken of achteraf verzinken. Bij vooraf wordt er strekmetaal getrokken uit voormateriaal dat al verzinkt is, bijvoorbeeld sendzimir. Bij achteraf verzinken wordt er eerst strekmetaal vervaardigd uit staal en wordt het strekmetaal pas na het produceren compleet verzinkt. Voordeel van achteraf verzinken is dat het nog beter bestand is tegen corrosie. Maar het is wel duurder dan gebruik maken van vooraf verzinkt staal.

Verzinkt strekmetaal is verkrijgbaar in veel verschillende typen. Met maaswijdtes variërend van 2 mm tot 300 mm. Diverse standaarduitvoeringen van verzinkt strekmetaal zijn direct leverbaar vanuit de fabrieksvoorraad.

 

Maatwerk

Ook voor verzinkt strekmetaal hebben wij uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk. Hierbij produceert de fabriek het strekmetaal speciaal in de door u aangeleverde specificaties. Hierbij kan alles zelf bepaald worden zoals: de afmeting van de plaat, de mazen én de dikte van het strekmetaal. Zo kunnen wij het strekmetaal precies aan laten sluiten bij uw wensen.

Bij verzinkt strekmetaal zijn er nog diverse nabewerkingen mogelijk zoals: vlakwalsen, symmetrisch na knippen, waterstraal snijden en poedercoaten.

 

Toepassingen

Verzinkt strekmetaal wordt door de goede corrosiebestendigheid veelal toegepast bij projecten in de buitenlucht zoals trappen, balkons en hekwerken. Bekijk hier een aantal mogelijke toepassingen.

 

Meer informatie over verzinkt strekmetaal?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.