Gaas

De volgende gaassoorten hebben we in ons assortiment: gepuntlast gaas, geweven gaas, gedrukt geweven gaas en golfgaas. We kunnen het gaas leveren in diverse materiaalsoorten, zoals: blank staal, roestvast staal (rvs) en verzinkt (vooraf of achteraf). Er zijn veel variaties mogelijk met betrekking tot de maaswijdte, doorlaat en de draaddiktes. Ook hebben we uitstekende mogelijkheden voor productie van speciale typen en afmetingen. Veel standaarduitvoeringen zijn direct vanuit voorraad leverbaar.

 

Toepassingen gaas

Gaas wordt o.a. voor de volgende toepassingen gebruikt:

zeven • afrastering • ventilatie • volières • roosters • filters • decoratie

Soorten gaas

Gepuntlast gaas

Geweven gaas

Gedrukt geweven gaas

Golf gaas

Onze mogelijkheden

Gaas op rol

Gaas op mat

Op maat geknipt

Veel standaarduitvoeringen direct uit voorraad leverbaar

Over gaas

Gaas wordt vervaardigd door het samenvoegen van metaaldraden. Dit kan door de draden door elkaar heen te weven of aan elkaar vast te lassen. De draden (en dus ook het gaas zelf) kunnen vervaardigd worden uit verschillende materiaalsoorten.

 

Gaas wordt geduid aan de hand van de draaddikte en de maaswijdte. De draadikte is de dikte (diameter) van de draad en de maaswijdte is de opening (de maas). Verder wordt er in sommige gevallen bij gaas de term “mesh” gebruikt. Dit is een benaming voor het aantal openingen (mazen) per inch (25.4 mm).

 

Na het produceren van gaas zijn er diverse nabewerkingen mogelijk zoals op maat knippen, het gaas oprollen op rol, verzinken of poedercoaten.