Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal non-ferro

Minder voorkomende non-ferro metalen zoals messing, koper en brons kunnen ook gebruikt worden om strekmetaal van te maken. Dit zijn materiaalsoorten waarbij ijzer geen hoofdbestanddeel is. Andere non-ferro metalen die ook verwerkt kunnen worden tot strekmetaal zijn bijvoorbeeld niobium en titanium. Maar andere materialen zijn ook nog mogelijk. Van non-ferro strekmetaal zijn geen standaarduitvoeringen uit voorraad beschikbaar. Deze worden alleen gemaakt op basis van aanmaak.

 

Maatwerk

Onze fabriek heeft uitstekende mogelijkheden om non-ferro strekmetaal helemaal naar wens te maken. De afmeting van de plaat, de mazen en de dikte van het strekmetaal zijn hierbij allen variabel. Na de productie van het strekmetaal zijn er nog diverse nabewerkingen mogelijk zoals: symmetrisch na knippen, waterstraal snijden en poedercoaten.

 

Toepassingen

De unieke eigenschappen van non-ferro metalen maakt het mogelijk om dit voor een breed scala aan toepassingen te gebruiken. Messing, koper en brons strekmetaal      worden bijvoorbeeld door hun unieke uiterlijk toegepast in de architectuur of design. Verder wordt koper strekmetaal, omdat het een goede geleider is, ook vaak gebruikt in diverse industrieën om elektriciteit door te sturen. Tot slot als voorbeeld titanium strekmetaal, dit wordt door het relatief lichte gewicht en stevigheid vaak ingezet in de luchtvaart.

 

Meer informatie over non-ferro strekmetaal?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.