De droom van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo

Convident ontwikkelt voor diverse maatschappelijke projecten en goede doelen websites. Onze organisatie is ervan overtuigd dat het voortbestaan niet alleen afhankelijk is van een gedegen financieel beleid of de omvang van onze achterban. Wij doen ontzettend graag een stapje extra, door bijzondere projecten onze support te verlenen en te sponsoren.

Maatschappelijk project Jop van der Laan

Dit jaar heeft Convident een platform voor gehandicapt topsporter Jop van der Laan gerealiseerd. Jop van der Laan is geboren op 8 maart 1998 en woont in Haren. In 2016 heeft hij zijn VMBO TL diploma gehaald en is momenteel druk bezig met zijn eerste leerjaar van de opleiding sport en coaching, niveau 4 van het Johan Cruijff College Groningen.

Lichamelijke beperking

Jop heeft, sinds zijn geboorte, een lichamelijke beperking in de vorm cerebrale parese (CP). Dat wil zeggen dat hij verhoogde en soms ongecontroleerde spierspanningen heeft, in zijn geval vooral in zijn benen en rechterarm. Daarnaast is hij slechthorend. Maar dat houdt hem niet tegen om te sporten op uitzonderlijk hoog niveau! “Echte enorme drive en groot doorzettingsvermogen. Op alle fronten een zeer bijzonder project. Want naast onze support qua online platform en uitingen, is Jop een heus inspiratiebron voor vele topsporters”, aldus Rick Dreise van Convident.