Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal plafond

Door de unieke visuele aspecten en goede ventilatie eigenschappen van strekmetaal wordt het vaak toegepast in plafonds. Ook is strekmetaal erg licht in gewicht wat tevens een pluspunt is als het om plafonds gaat. Voor plafonds kunnen allerlei verschillende  typen strekmetaal met uiteenlopende mazen gebruikt worden. Van hele dichte kleine mazen tot grote open mazen en alles er tussen in. Zo is er voor elke gewenste uitstraling en functionaliteit wel een type strekmetaal te vinden dat past.

Ook qua materiaalsoort is er veel keuze: staal, aluminium, verzinkt of roest vrij staal (rvs) behoren allemaal tot de mogelijkheden. Maar ook minder voorkomende materiaalsoorten als messing en brons kunnen gebruikt worden om strekmetaal voor een plafond van te maken.

 

Maatwerk

Veel strekmetaal, dat geschikt is voor plafonds, is direct leverbaar vanuit de fabrieksvoorraad. Maar we hebben ook goede mogelijkheden om het strekmetaal op maat te maken. Zoals bijvoorbeeld in de standaard systeem plafond maten van 595 x 595 of 595 x 1195 mm. Naast de afmetingen kunt u ook het type van de maas en de dikte van het strekmetaal bepalen. Ook kan er voor gekozen worden om het strekmetaal vlak te walsen.

Na het maken van het strekmetaal zijn er nog diverse nabewerkingen mogelijk zoals: het aanbrengen van uitsparingen voor lichtarmaturen, verzinken, poedercoaten en anodiseren.

 

Meer informatie over strekmetaal plafond?

Op zoek naar prijzen of levertijden voor strekmetaal voor een plafond? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Strekmetalen plafond
Strekmetaal plafond