Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal gevel

Door de bijzondere uitstraling, de transparantie en het lichte gewicht van strekmetaal wordt het regelmatig gebruikt voor gevelbekleding. Bijvoorbeeld voor gebouwen zoals parkeergarages, scholen, appartementen, kantoren en hotels. Een andere reden dat veel architecten tegenwoordig voor strekmetaal kiezen als het om gevels gaat is dat het een erg duurzaam product is. Bij de productie van strekmetaal is er namelijk weinig tot geen materiaalverlies.

Allerlei soorten typen of patronen strekmetaal kunnen voor gevelbekleding gebruikt worden. Maar met name de wat robuustere varianten met grotere mazen komen het beste tot hun recht in een gevel. Deze typen worden door hun brede dammen ook wel breeddam strekmetaal genoemd. Hier kunt een overzicht vinden van enkele typen strekmetaal die zich goed lenen voor gevelbekleding.

 

Maatwerk

Een gevel van strekmetaal is vaak gemaakt van aluminium, door het lichte gewicht en de lange levensduur van aluminium is het ideaal materiaal voor gevels. Maar ook andere materiaalsoorten zoals rvs of staal kunnen gebruikt worden. Wij kunnen het strekmetaal voor de gevel helemaal op maat leveren. Hierbij kunt u zelf de gewenste afmetingen van de plaat, de mazen en de dikte van het strekmetaal bepalen. Na productie zijn er nog    diverse nabewerkingen mogelijk zoals, waterstraalsnijden en oppervlaktebehandelingen zoals poedercoaten, verzinken en anodiseren.

Op onze toepassingen pagina kunt u enkele projecten vinden waar strekmetaal van          Lok -BSNL als gevelbekleding is toegepast.

 

Meer informatie over strekmetaal gevelbekleding?

Op zoek naar prijzen of levertijden van strekmetaal voor een gevel? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Gevelbekleding van strekmetaal
Strekmetaal als gevelbekleding
gevelbekleding gemaakt van strekmetaal