Ga terug naar overzicht strekmetaal

Strekmetaal gevel

Strekmetaal wordt regelmatig gebruikt als bekleding voor de gevel. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij gebouwen zoals parkeergarages, scholen, appartementen, kantoren en hotels. De reden hiervoor is dat strekmetaal een bijzondere uitstraling heeft, transparant is en licht is gewicht. Daarnaast is het ook een duurzaam product. Het gaat lang mee en bij de productie ervan heeft u weinig tot geen materiaalverlies.

Allerlei soorten typen of patronen strekmetaal kunnen voor gevelbekleding gebruikt worden. Maar met name de wat robuustere varianten met grotere mazen komen het beste tot hun recht in een gevel. Deze typen worden door hun brede dammen ook wel breeddam strekmetaal genoemd. Hier kunt een overzicht vinden van enkele typen strekmetaal die zich goed lenen voor gevelbekleding.

Een gevel van strekmetaal is vaak gemaakt van aluminium, door het lichte gewicht en de lange levensduur van aluminium is het ideaal materiaal voor gevels. Ook andere materiaalsoorten zoals rvs of staal kunnen gebruikt worden. Wij kunnen het strekmetaal voor de gevel helemaal op maat leveren. Hierbij kunt u zelf de gewenste plaatafmetingen, de mazen en de dikte van het strekmetaal bepalen.

 

Maatwerk

In het productieproces zijn diverse nabewerkingen mogelijk zoals, waterstraalsnijden en verschillende oppervlaktebehandelingen als poedercoaten, verzinken en anodiseren.

Op onze toepassingen pagina kunt u enkele projecten vinden waar strekmetaal van Lok -BSNL als gevelbekleding is toegepast.

 

Meer informatie over strekmetaal gevelbekleding?

Op zoek naar prijzen of levertijden van strekmetaal voor een gevel? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Gevelbekleding van strekmetaal
Strekmetaal als gevelbekleding
gevelbekleding gemaakt van strekmetaal